Nieuws

Vintagedagen! Waarom?

24 October, 2017 Joyce Trends

Duurzaamheid is een thema dat steeds vaker aan de orde komt in de media en overal ter wereld. Sinds vier jaar organiseerst Dwarz twee keer per jaar de Vintagedagen!
Waarom? Lees verder hieronder de blog van Nicole.

fotonicoleknipsel.JPG

Curious Closet Veerle

Ook zo nieuwsgierig hoe andere ouders hun kids kleding shoppen en combineren?
Kan jij wel wat handige tips en tricks gebruiken?
NIEUW bij skiks.com: Een kijkje in de kledingkast van onze lieve, stoere skiks vrienden.
Deze week: Veerle, 9 jaar!

Curious Closet David

Curious Closet!

Ook zo nieuwsgierig hoe andere ouders hun kids kleding shoppen en combineren?
Kan jij wel wat handige tips en tricks gebruiken?
NIEUW bij skiks.com: Een kijkje in de kledingkast van onze lieve, stoere skiks vrienden.
Deze week: David, 10 jaar. 

Curious Closet Lis

CURIOUS CLOSET!

Ook zo nieuwsgierig hoe andere ouders hun kids kleding shoppen en combineren?
Kan jij wel wat handige tips en tricks gebruiken?
Nieuw bij Skiks.com: Een kijkje in de kledingkast van onze lieve kleine Skiks vriendjes.
Deze week Lis Jacobs, 4 jaar. 

Mode ABC Spring/Summer 2014

We zitten allemaal in spanning totdat meneer zon eindelijk eens zijn werk gaat doen zodat we de nieuwe collecties voor zomer 2014 kunnen gaan dragen.
Maar wat zijn eigenlijk de trends? Welke kleuren zijn een must? Skiks.com heeft alle trends en kleuren op een rijtje gezet in een mode ABC!

Nicole & Gea "on the road"

Nicole en Gea on the road... Twee dagen op inkoop voor zomer 2014.

'Waar mode normaal gesproken een stap vooruit gaat, zijn hier drie stappen gezet'
Wat een warmte buiten. Het is inkoopdag een en zelfs in de ochtend voel je de zon al lekker branden.
Vandaag is een leuke dag want we gaan de spring/summer collectie 2014 van Scotch R'belle en Shrunk inkopen.
Gea en ik zijn, met behulp van onze best friend “TomTom”, in Amsterdam aangekomen om de collectie te verkennen.
In een stijlvolle showroom waar verschillende dames- en kindermerken samen gepresenteerd worden, zien wij de overweldigende collectie van Scotch al hangen.
Wat is het weer veel en wat ziet het er, zelfs van een afstand, goed uit!

Schermafbeelding 2013-09-02 om 15.07.41.png

 

Ninni Vi en MortenZ

Ninni Vi is officieel opgericht in 2006 door Christie Ott. Het is tot stand gekomen door de geboorte van 2 dochters Lynn en Evy. (zij noemden elkaar Ninni en Vi) Door een passie voor mode te hebben met modeopleidingen als achtergrond is het zich gaan ontwikkelen tot een erkent label waar een enorme fanclub aan hangt. Samen met Linda Huiskamp vormt Christie een geweldig team.

_MG_8876-crop-A4-2-met-randje-mortenz2.jpg

Scotch A/W '13

Alle merken zijn volop aan het leveren en daarom is het tijd om de trends op een rijtje te zetten. Vandaag nemen we Scotch Shrunk en R’belle onder de loep. Welke invloeden zien we? Welke kleuren laat Scotch in haar collectie zien? Hebben Shrunk en R’belle overeenkomsten? Wij hebben alle antwoorden voor je uitgezocht.

Banner.jpg

Herfst/Winter trend report 2013

We gaan een kleurrijke winter tegemoet, veel felle kleuren in combinatie met grappige prints. Muy Malo laat zien dat het modebeeld van de winter er niet somber uit hoeft te zien. Zij gebruikt heldere felle kleuren en gooit er zelfs wat neon in! Ook BOR*Z heeft zin in een vrolijke winter, veel heldere kleuren en grappige printjes zoals we gewend zijn van BOR*Z.

banner.jpg

Interview met Olcay Gulsen

Nicole (www.skiks.com) stelt een paar vragen aan modefanaat, ontwerpster, entrepreneur, kortom duizendpoot OLCAY GULSEN van Supertrash.

foto-banner_ST.jpg

Scotch in de spotlight

Scotch Shrunk en Scotch R’Belle zijn al seizoenen lang een van de populairste kinderkledingmerken. SkiksFashion vroeg Claudia de Bruijn, vertegenwoordigster van Scotch Shrunk en Scotch R’Belle, het hemd van het lijf…

1345-1356-CAMPAIGN-2-LR.jpg

Shop the look

Mooi weer betekent: T-shirt en korte broeken, kortom lekker makkelijke kleding. Omdat we er allemaal zo aan toe zijn dat het zonnetje zich laat zien hebben we een ultieme shop the look outfit voor de boys en girls samengesteld. Het thema van deze shop the look is: lekker makkelijk, luchtig maar toch super stylish verantwoord.
 

banner-boys.jpg
banner-girls.jpg

Lente waar ben je?

Ik ben echt DOL op de winter! Echt waar! De sfeer van kaarsjes in huis, sneeuw, feestdagen, schaatsen, wintersport en frisse lucht. Lekker cocoonen, thuis op de bank met de meisjes. Warme dekentjes en kopjes thee. Heerlijk!

Maar het kan te ver gaan er zijn grenzen!  

Het is potverdriedubbeltjes half april en nog steeds maak ik elke ochtend, inmiddels met angst en beven, de shutters van mijn slaapkamerraam open!  Vervolgens gluur ik wantrouwig tussen mijn wimperhaartjes naar buiten: moet ik vandaag de auto weer krabben? Of tref ik opnieuw een winterwonderland aan?  Nu zelfs mijn meiden “of all people” WIT (of eigenlijk grijs) wegtrekken is de maat vol:

Waar blijft in hemelsnaam de lente???

foto_blog2.jpg

Interview ontwerpster Bomba

Vijf jaar geleden startte Yvette, eigenaresse & ontwerpster van Bomba haar eigen label genaamd Bomba for girls.

Heel bewonderenswaardig vond ik, om in deze roerige tijd een nieuw merk te durven neerzetten. Een merk wat op korte termijn al duidelijk een plek heeft weten te veroveren in kinderkledingland. De kracht van Bomba for girls zit in de originaliteit, kleurrijk beeld, mooie stofjes en leuke details. Inmiddels heeft Bomba for girls al 200 verkooppunten in Nederland en daarbuiten. We keken dan ook uit om Yvette te ontmoeten!Bomba_logo.png

Interview Muy Malo

Skiks heeft zoveel leuke merken met allemaal een eigen uitstraling en karakter. Als inkoopster en owner van the shop was Nicole erg benieuwd naar het ontstaan van een collectie. Twee keer per jaar bezoekt ze een showroom van een merk en natuurlijk de beurzen in Nederland en soms ook in het buitenland. Dus het commerciële gebeuren is haar wel bekend, maar hoe zit het toch met het creatieve brein…..?

Nicole is erg nieuwsgierig naar de ontwerpster van  Muy Malo. Het merk heeft namelijk zo’n persoonlijke en hand made uitstraling. Op weg naar Trudie Wijnen werd Nicole steeds nieuwsgieriger naar haar verhaal. We wisten dat ze het heel druk had dus we hoopten dat ze een uurtje voor Nicole vrij kon maken. Na 3 uur stond Nicole buiten, met een vat vol informatie, een indruk van haar werk en van haar persoonlijkheid.

Wat een leuke ontmoeting was dat!

Trudie is een echte ontwerpster. Alles in haar is creatief. Haar huis, haar uitstraling en haar manier van leven. Ze hebben heerlijk op haar zeer sfeervolle veranda gezeten met een grote pot thee. Deze veranda is het centrale punt in haar huis. Hier komt ze tot rust, slaapt ze s’nachts met haar vier kinderen Pipi, Kootje, Babbe en Ollie. Ze mist zo niets van de sterrenhemel en natuurlijk zit ze heel veel op haar veranda met haar schetsboek. Haar creatieve brein gaat 24/7 door en dus gaat haar schetsboek overal mee naar toe. Ze maakt inspirerende reizen en bezoekt met regelmaat Hong Kong om daar de leukste fournituren weg te shoppen. Met tassenvol naar Nederland, jeuken haar handen om weer aan de slag te gaan.

fotonicole_trudie.jpg
 

Het mode ABC

We zitten allemaal in spanning totdat meneer zon eindelijk eens zijn werk gaat doen zodat we de nieuwe collecties voor zomer 2013 kunnen gaan dragen. Maar wat zijn eigenlijk de trends? Welke kleuren zijn een must? Skiks.com heeft alle trends en kleuren op een rijtje gezet in een mode ABC.

mode-ABC.jpg

Limburgse gezelligheid @ de Skiks fotostudio

De Boukster is een bezige bij: moeder van 3 supermodellen, blogger & tekstschrijver, een drukke baan in de advocatuur, opleiding journalistiek en ga zo maar even door. Wij vroegen haar om voor Skiks.com blogs te schrijven. De Boukster schrijft herkenbare verhalen die lekker weglezen. Jonge moeders zullen zich zeker herkennen in de hilarische & ontroerende situaties waar zij regelmatig met de kids in beland. Boukster's eerste blog gaat over de avonturen die de kids hebben beleefd aan hun bezoekje bij Skiks, de fotoshoot, de kleding en natuurlijk de Limburgse vlaai! Wij wensen jullie veel leesplezier 

foto2.jpg

Fan van Skiks en topmodel: Jill!

Een paar weken geleden hebben we een super leuke fotoshoot gedaan met Jill en haar zusjes. We zijn super trots op de foto’s! Jill is een bezige bij: spelen met haar vriendjes en vriendinnetjes, veel leren op school en niet te vergeten model staan voor top merken. Reden genoeg om eens een kijkje te nemen in het leven van een super model, Jill. 

jill-image2.jpg

 

Interview met Bengh en Bor*z

Als groot fan en enthousiast inkoper had ik de eer om Hetty van Driest, hoofdontwerpster en eigenaresse, en Evie (PR & Communicatie) van Paletti collections te mogen interviewen. Twee zeer bescheiden innemende persoonlijkheden met een groot creatief en enthousiast brein.

Uitgaan van uitersten, daar is waar hun collectie start. Hetty en haar team denken in beelden die in eerste instantie nog alle kanten opgaan. ‘We hebben geen plan, het ontstaat gewoon. Eigenlijk is het een georganiseerde chaos’ legt Hetty uit. Door met het team te brainstormen worden deze beelden gefine-tuned en zo ontstaat er door teamwork het begin van weer een bijzondere collectie.

Buiten het feit dat design en oog voor detail bij Hetty en haar team zeer hoog in het vaandel staat, wordt er ook heel functioneel gekeken. Alle ontwerpen worden per maat doorgenomen en aparte mallen van gemaakt. Ook de dochters van Hetty, waarvan de jongste nog in de Bengh maten past, hebben een frisse en nuchtere kijk op de collectie. Als iets niet lekker zit of een zak of strik zit verkeerd dan wordt hier meteen een opmerking op gemaakt en dus aangepast.

Dit alles maakt Bengh en Bor*z zo puur, persoonlijk en lekker Hollands!!

benginleiding.jpg

Vingino topmodel

07 March, 2013 Hans den Bekker Merken

Isis is topmodel voor Vingino en shopt graag bij Skiks.com.

Op een heerlijk eiland wonen en model zijn voor Vingino.. klinkt als een droom? Voor Isis is het werkelijkheid, ze woont met haar ouders en broertje op Curaçao. Reden genoeg om een interview met Isis te houden want we zijn allemaal toch wel benieuwd wat voor avonturen Isis allemaal beleefd.

Schermafbeelding 2013-03-07 om 16.03.36.png

Trend colors S/S '13

Als we naar buiten kijken lijkt de lente nog in diepe slaap en de zomer nog nergens te bekennen, toch komen ze eraan! Zodra het zonnetje weer schijnt hebben we direct weer zin om naar buiten te gaan en heerlijke vrolijke kleurtjes aan te doen. Maar.. wat zijn nu eigenlijk de trend kleuren voor dit seizoen? We hebben ze allemaal voor jullie op een rijtje gezet.

Muchachomalo ART

Ieder jaar lanceert Muchachomalo* een thema die ondersteund wordt door de prints van de collectie.
Dit thema is waar iedereen op de wereld mee te maken heeft namelijk het thema ART.
De prints die in het thema ART zijn ontworpen vonden hun inspirtatie in diverse bekende kunststromingen en kunstvormen.
Hiermee heeft Muchachomalo* kunst niet alleen toegankelijker maar ook draagbaar gemaakt

Hieronder enkele beschrijvingen van kunststromingen en kunstvormen die skiks.com in de collectie heeft.